Hoe vaak heb jij deze zomer buiten getafeld?
Dan is het tijd om het nu binnenshuis weer gezellig te maken. Met een landelijk interieur breng je een beetje buitengevoel en natuurlijke materialen naar binnen toe. Hoe pak je dat aan? Lees het hier…

Een landelijk geïnspireerde woonkamer zorgt voor een charmante en rustgevende omgeving en bestaat uit robuuste, houten meubels en veel natuurlijke elementen, geïnspireerd door het plattelandsleven. Vroeger kwam die landelijke stijl vooral voor in buitenverblijven, boerderijen en chalets, maar tegenwoordig vinden we ze steeds vaker terug in hedendaagse woningen. Of het nu gaat om een villa, loft, herenhuis of appartement, in elke woning kan je een landelijke cottage stijl integreren.

Een landelijk interieur straalt de kalmte van het platteland uit en doet denken aan lang vervlogen tijden. De ontspannen sfeer is vooral te danken aan de eenvoudige vormgeving van de meubelen die gemaakt werden vanuit praktisch oogpunt en met een minimum aan middelen. Deze basisregels gelden ook voor de verdere inrichting van de kamer. Lokale en natuurlijke materialen genieten de voorkeur.

Een warme landelijke woonkamer verkrijg je door gebruik te maken van lichte kleuren zoals pastel, wit en lichte aardetinten. De decoratie moeten licht en luchtig aanvoelen en is liefst gemaakt van natuurlijke materialen zoals riet, jute, linnen, hout of wol. Typische cottage kleuren zijn pastel, aardkleuren en diverse nuances van wit. Probeer steeds een lichte gradatie te hebben in de gebruikte kleuren om zo een levendig woonkamer interieur te bekomen. Spierwit is niet aan te raden omdat dit steriel zal overkomen. Ga voor off-white of eierschaal.

Zoeken naar meubels en decoratie is ongetwijfeld één van de leukste bezigheden bij het inrichten van een landelijke woonkamer. Door de grote verscheidenheid aan cottage meubelen is het niet altijd evident de juiste eyecatcher te vinden die past bij de rest van je interieur. Laat je daarom begeleiden door het ervaren interieur team van ons Meubelen, want jouw huis inrichten, is hun passie.

Welke tafel kies je voor in jouw interieur?

Welke tafel kies je voor in jouw interieur? Ga je voor zwarte poten en een houten blad, of wil je liever een volledig houten exemplaar?  Lees hier welke tafel het beste geschikt is voor jou…

Omdat wij  weten dat over kleur en smaak niet valt te twisten,
haalden we een collectie tafels in huis die je helemaal zelf kan samenstellen. Je kiest de kleur en de afwerking van je tafelblad en je maakt een keuze uit meer dan 10 verschillende onderstellen. Zo wordt jouw eetkamer tafel helemaal uniek en vooral aangepast aan de rest van jouw interieur.

Heb je het moeilijk om te kiezen, dan hebben wij enkele tips voor jou.
Zo vertrek je het best van de vloer die in je woning ligt voor het kiezen van het onderstel. Heb je bijvoorbeeld een zwarte vloer, dan ga je best voor een lichter onderstel.
En andersom, bij een lichte vloer kan een donker onderstel heel mooi contrasteren.
Naast de vaste vloer, kan je natuurlijk ook kiezen voor een mooi vloerkleed en dat kan je dan weer gewoon aanpassen aan de tafelpoot die je wenst.

EEN TAFEL DIE PAST IN JE INTERIEUR

En hoe ziet de rest van je interieur eruit? Heb je een warm en cosy interieur met een eerder donker kleurenpallet voor de muren, deuren en ander meubilair? Dan kan je die trend ook doortrekken naar je tafelblad. Heb je het liever allemaal licht en fris, dan houd je dat ook het beste zo voor het blad. Een tafelblad dat licht is van kleur, geeft steeds een modernere toets aan het geheel.
Heb je een parketvloer onder de tafel, dan kan je zelfs de tint van het tafelblad daarop afstemmen, en dan wordt het echt een uniek geheel. Je vrienden zullen versteld staan van je keuze.

Als je iemand bent die van rust houdt in zijn interieur, dan kan het mooi zijn om de poten en het blad gewoon in dezelfde kleur te houden. Dat is evenwichtig en maakt van je tafel een onopvallend meubelstuk. Voor meer pit en als je eerder een blikvanger in je kamer nodig hebt, dan kies je het beste een contrastrijker geheel.

En last but not least, denk goed na over de grootte van je tafel. Ze moet mooi passen in de ruimte, je moet nog goed omheen de tafel kunnen lopen om je gasten optimaal te verwennen, maar hou vooral ook rekening met je gezinssamenstelling. Zit je meestal maar met 6 personen aan tafel, hou de tafel dan ook op een normaal formaat. Een supergrote tafel is vooral mooi als ze ook gevuld wordt. En niemand mag zijn woning inrichten voor feestjes. Denk aan uw persoonlijke situatie voor je eigen gezin.

Benieuwd naar de collectie? Kom langs bij   en laat je begeleiden door onze medewerkers.

Zetels

De Rore zitmeubelen fabriceert een ruim aanbod eigen lederen en stoffen salons. Zetels die qua afwerking en afmetingen perfect op uw wensen worden afgestemd. Daarnaast zijn we verdeler van topmerken zoals Leolux, Jori, Erpo en Durlet.

Natuzzi zetels

Ben jij benieuwd naar de collectie van Natuzzi zetels en salons? Kom dan langs in onze winkels in Denderhoutem. Wil je liever persoonlijk advies ontvangen omtrent zetels en salons van Natuzzi? Van een interieurarchitect die zich speciaal over jouw interieurwensen buigt? Reserveer snel jouw gratis adviseur. Bel naar 054 33 70 90.

 

Tuintafels

Tuinmeubelen gezocht? Het brede E-woodproducts-gamma tuinmeubelen biedt exact wat u wenst. Een tuinmeubel kan dienen als versiering maar kan ook uit praktische overweging worden aangeschaft. Beide kan natuurlijk ook, daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Onze producten worden aangeboden aan bedrijvenparticulierenscholen en publieke organisaties. Ons meest verkochte artikel zijn WEBSHOP Picknicktafels

 

ergonomisch slapen

In onze Dorsoo-verkooppunten staan wij ter uwer beschikking om uw perfecte nachtrust te bespreken.